Mast od gaveza 70 kn

 9.40

Iscjeljuje sve vrste rana pa i onih najtežih – gnojnih, rane od dijabetesa i sl. Gavez prodire duboko u tkivo djelujući na brzo zarastanje. On djeluje protiv bakterija te znatno umanjuje bol u zglobovima, kostima, ligamentima i tetivama. Gavez sa svojim aktivnim tvarima je odlično sredstvo u zarastanju i obnovi kostiju..

Kategorija: Oznake: , ,

Opis

Iscjeljuje sve vrste rana pa i onih najtežih – gnojnih, rane od dijabetesa i sl. Gavez prodire duboko u tkivo djelujući na brzo zarastanje. On djeluje protiv bakterija te znatno umanjuje bol u zglobovima, kostima, ligamentima i tetivama. Gavez sa svojim aktivnim tvarima je odlično sredstvo u zarastanju i obnovi kostiju.. Koristi se kod svih ozljeda, od prometnih nezgoda do sportskih ozljeda. Također pomaže kod ozljede tetiva i ligamenata, išćašenja i uganuća. Omogućuje brzi nestanak modrica i podljeva. Dokazano je da gavez podstiče zacjeljivanju rana, pospješuje stvaranje novih koštanih stanica i liječi povrijeđena tkiva. To djelovanje treba pripisati alantoinu, koji podstiče nastajanje epitela i granulaciju pri zacjeljivanju. Izvrsno djeluje protiv oštećenja pokosnice periosta, gnojnih čireva i rana koje teško zacjeljuju, i protiv čira potkoljenice.

Za vanjsku upotrebu protiv gihta i kostobolje, za masažu zglobova koji su bolni nema boljeg lijeka od gavezove masti koju u tankom sloju nanašamo na oboljela mjesta. Ona također povoljno djeluje protiv neuralgičnih bolova, osobito protiv nesnosnih bolova lica.

Gavezovu mast treba lagano utrljavati, jer pri teškom gihtu ne smijemo upotrebljavati jake masaže. Jednako vrijedi i za upale i povrede pokosnice.Bolovi uglavnom nastaju zbog degeneracije zglobova koji pri kretnjama uzrokuju škripajući šum. Mast se pokazala izvrsnom i kod liječenja upale živaca; gdje god su na tijelu nastala bolna mjesta, osjetljiva na pritisak, to se odrazi na perifernim živcima, a gavezova mast je jednostavan, prirodan i prikladan lijek koji obnavlja ostarjelu naboranu kožu, pogotovo bore oko očiju nastale zbog različitih kozmetičkih sredstava.

Ključni sastojci: alantoin – kojeg ima od 1-2 % u korijenu, auksin, sluzi, triterpenoidi, tanini, ružmarinska kiselina, steroidni saponini, inulini, pirolizidinski alkaloidi

Alantoin – C4H6N4O3 – je glavna aktivna tvar gaveza. To je organska supstanca sa snažnim keratoličkim i adstrigentnim djelovanjem. Alantoin stimulira proces razmjene materija u potkožnom tkivu i potiče stanični rast što rezultira epitelizacijom i protektivnim učinkom na koži. Alantoin također snažno potiče rast stanica u kostima (lom kosti), stanicama vezivnog tkiva (tetivama, ligamentima – sportske ozljede). Kako gavez zahvaljujući alantoinu obnavlja tkiva pa se uspješno primjenjuje kod prijeloma, iščašenja, bolnih zglobova, rastrganih rana, čireva, tvrdih oteklina, reume i gihta. Alantoin ima jako protuupalno djelovanje i snaži imunološki sistem. Alantoin je poznati borac protiv boli i smanjenja otečenosti uslijed upala. Gavez je biljka koja sadrži najviše alantoina (1-2 %).

Auksin – je najvažniji biljni hormon i on potiče alantoin u stvaranju novih stanica i tkiva (koža, kosti, zglobovi, vezivna tkiva).

Način uporabe: Kremu nanjeti u tankom sloju više puta tijekom dana. Podloga omogućava koži normalno disanje (ne zatvare pore) i lako se ispire.

Pratite nas na Facebook-u:
Facebook

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Mast od gaveza 70 kn”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *