Krema za lice Ruža & Nar,50ml 88 kn

 11.80

Zrela koža obično je tanka i suha, oslabljenog tonusa i podložna kapilarama, mrljama i ostalim kožnim problemima. Takva koža s vremenom se sve sporije obnavlja, gubi vitalnost i zahtijeva posebnu njegu.

Kategorija: Oznake: , , ,

Opis

Zrela koža obično je tanka i suha, oslabljenog tonusa i podložna kapilarama, mrljama i ostalim kožnim problemima. Takva koža s vremenom se sve sporije obnavlja, gubi vitalnost i zahtijeva posebnu njegu.

Dragocjeni sastojci iz brojnih prirodnih hladno prešanih biljnih ulja osigurati će vašoj koži sposobnost prirodne regeneracije, a uz to možete biti sigurni da kožu nećete podvrgnuti agresivnim supstancama koje će biti djelotvorne samo onoliko dugo koliko ih koristite.

Sastavili smo kremu s esencijalnim uljima nara, ruže i aloe vere koja će vam omogućiti prirodnu regeneraciju kože. Eterično ulje ruže potiče regeneraciju kože i dragocjeni je dodatak u tzv. anti-age kozmetici. Može se koristiti za sve tipove kože. Eterično ulje ruže koristi se poput kvalitetnog šampanjca – u posebnim prigodama, rijetko kada se koristi u “klasičnim” tegobama i bolestima. Premda je ono po svojem kemijskom sastavu izvrsnog protugljivičnog i antibakterijskog djelovanja, rijetko kada će nekome pasti na pamet koristiti ga u uljima i puderima protiv gljivica na stopalima. Ruža je svoje mjesto našla u skupoj kometici i proizvodnji vrhunskih prirodnih parfema. Intenzivan miris ruže čni nas štedljivim u njenoj primjeni. Dovoljno je nekoliko kapi da uljepša bilo koji kozmetički pripravak. Slično eteričnom ulju njemačke kamilice i kod ruže vrijedi pravilo da više nije uvijek i bolje. Pretjerivanje može izazvati lakše iritacije na koži pa se ruža koristi u koncentracijama do 1%.

Ljekovitost ploda nara poznata je već stoljećima. Posjeduje snažno protuupalno djelovanje i djeluje protiv bora. Postoji nebrojeno mnogo publikacija koje opisuju njegovo antioksidansno i antikancerogeno djelovanje. Sjemenke nara sadrže vrlo rijetku punicičnu kiselinu (omega-5). To je polinezasićena masna kiselina snažnog protuupalnog djelovanja. Punicična kiselina naziva se još i “super CLA” jer ima učinke puno snažnije od već poznate CLA, konjugirane linolne kiseline. Neka istraživanja pokazuju da punicična kiselina pomaže imunom sustavu i tako osnažuje organizam u obrani od karcinoma, pretilosti, ateroskleroze, dijabetesa, srčanih oboljenja i alergijskih reakcija na hranu. Dokazano je da ulje nara potiče rast keratinocita (glavna vrsta stanica u epidermi) i na taj način pomaže regeneraciji i jačanju epiderme. Neka istraživanja pokazuju da ulje nara pomaže u prevenciji karcinoma kože. Uz pomoć djelovanja fitosterola i vitamina E, ulje nara dodano u pripravcima za njegu značajno usporava starenje kože i sprečava nastajanje bora. Ovo ulje se može pronaći u zadovoljavajućim koncentracijama samo u najluksuznijoj kozmetici.

Zbog svih navedenih svojstava, ulje nara ima smisla koristiti kod oštećene, upaljene ili iritirane kože, kod ekcema, kožnih alergija, psorijaze, seboreje i sličnih kožnih bolesti, kao i kod opuštene umorne zrele kože s borama. Istovremeno ima vrlo značajan učinak kod problematične kože s upaljenim aknama.

SASTAV: mješavina baznih ulja ruže i nevena, vitamin E, aloe vera gel, EU nar i EU ruža

Pratite nas na Facebook-u:
Facebook