Neven Mast 50 kn

 6.70

Mnogi kažu da je neven najbolji melem za kožu i da nema kožne bolesti kod koje ne pomaže. Upotreba nevenova balzama i ostalih pripravaka prihvaćena je i od liječnika konvencionalne medicine, upravo zbog toga jer ova biljka ima antimikrobno, antioksidativno i antibakterijsko djelovanje.

Kategorija:

Opis

Nevenov balzam je svakako nešto što je poželjno da svako od nas ima u svom domaćinstvu,jer je to izuzetni višenamjenski prirodni “lijek”. Latinski naziv za neven je Calendula officinalis, izuzetno je ljekovit,a upotrebljavamo ga u raznim oblicima: kao ulje,melem/balzam ili čaj. Našao je široku primjenu u kozmetici,ali i kod tretmana mnogih zdravstvenih tegoba.
U antici je cijenjen kao biljka koja se koristila za pomlađivanje, a njegovim laticama se ukrašavala čak i hrana. Mnogi kažu da je neven najbolji melem za kožu i da nema kožne bolesti kod koje ne pomaže. Upotreba nevenova balzama i ostalih pripravaka prihvaćena je i od liječnika konvencionalne medicine, upravo zbog toga jer ova biljka ima antimikrobno, antioksidativno i antibakterijsko djelovanje.
Biljka neven služi nam kao prirodni “lijek”za različite tegobe. Calendula officinalis je jednogodišnja biljka porijeklom iz daleke Indije. Cvijet sadrži eterična ulja od kojih se pravi nevenova mast i ulje,a sadrže također vitamin C i flavonoide.
Zbog svojih ljekovitih svojstava koristi se cijela biljka. Sušenje nevena treba biti brzo, kada vanjske temperature dosegnu 35 stupnjeva C. Od osušenih cvjetova odvajamo latice, koje se još posebno dosušuju, a zatim maceriraju u nekom od hladnoprešanih biljnih ulja..
Sastav:Calendula officinalis extract,Beeswax,Olea europea oil Primjena:u tankom sloju nanjeti na kožu više puta dnevno Napomena:samo za vanjsku primjenu Pakiranje: 100 ml,aluminijska ambalaža

Pratite nas na Facebook-u:
Facebook

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Neven Mast 50 kn”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *